En av Bejos viktigaste nyheter under Fruit Logistica 2024 i Berlin, är presentationen av B-mox® förbättrad priming av lökfrön. Vid sidan av denna lansering kan du även uppleva den dynamiska resan från frö till produkt, få information om innovationer inom förädling och intressanta koncept. Bejos fokus inkluderar alla samarbetspartners: odlare och grossister, företag med fokus på industriproduktion och detaljhandel.
B-mox® förbättrad priming för lökfrö
För att kunna producera en frisk, jämn gröda är det viktigt att unga plantor får en bra start. Det är av denna anledning Bejos forskare och specialister har utvecklat den innovatiova B-mox® fröförbättrings tekologin. B-Mox® förstärker fröets naturliga kraft, stimulerar fröets tillväxt vid dess tidigaste stadie, och förbättrar plantans växtkraft.
Genom hela tillväxtperioden, uppvisar plantor förbättrad stresstålighet och generellt förbättrat friskhet som ett resultat av ett mer utvecklat rotsystem. Tack vare detta kan odlaren minska riskerna under plantans annars så känsliga tidiga tillväxtperiod, öka stresståligheten hos plantor, och få högre skördar. B-mox® förbättrad priming är även tillgänglig för morötter och rotpersilja.
Innovation i starka sorter
Som ett ledande fröförädlingsföretag, förstår Bejo behovet av en konstant utveckling för gentik av hög kvalitet. Vår utställning kommer visa flera nya lovande sorter. Varje sort är förbättrad i sjukdomsresistenser, lagringskvalitet, utseende eller smak. Detta uppvisas t ex med Bazzu, en rödbeta med intermediär resistens mot rhizomania (IR: BNYVV). Även våra nya frisée-sorter Savalia (Bejo 3222), Kimolos (Bejo 3581) och Krokos (Bejo 3582) finns respresenterade.
Besökare erbjuds också möjligheten att se en film som ger en bra bild av vad Bejo gör för att leverera högkvalitativa frön till odlare.
Bejos ekologiska sortiment fortsätter att växa
Efterfrågan på ekologiska frön är fortsatt ökande. Bejo erbjuder ett ständigt ökande ekologiskt sortiment - för tillfället över 35 grödor och mer än 160 sorter- inklusive zucchinin Onega och fänkålen Dragon.
Genom våra ekologiska frön bidrar vi till en hållbar leverantörskedja för frisk och smakrik mat, FRÅN STARTEN.
Missa inte våra koncept!
Millenials väljer mer och mer smakrika och hälsosamma alternativ, och Bejo svarar på det mer Redi®, ett av de senaste grönsakskoncepten, i linje med denna målgrupp. Denna möra broccoli passar bra in på den nuvarande ”inget matsvinn”- rörelsen, eftersom både stjälk och broccolibuketterna är ätbara. Under ”Purple Power concept”, introducerar Bejo lila grönsaker med höga näringsvärden, för att erbjuda konsumenter en hälsoboost. Bland dessa återfinns lila kålrabbi, Konstance, med sin mångsidighet bland olika maträtter såsom sallater, snacks eller i wokrätter.
Inspiration
Utöver våra nya grönsakskoncept, erbjuder Bejo tidigare introducerade innovativa koncept för partners i grönsakskedjan. Fokus bibehålls på snacksorter inom morötter, kålrabbi och stjälkseller, för att kunna erbjuda ett smakfullt grönsaksalternativ vid vilken tidpunkt som helst under dagen.
Möt specialisterna
En grupp av specialister väntar på besökare på Bejos bås C-13 i Hall 1.2. Utforska de senaste marknads- och produktutvecklingarna och upptäck hur Bejos koncept och sorter kan ge ökat värde för din grönsaksproduktion.