Varje år reser grönsaksodlare och samarbetspartners från hela världen till Nederländerna för att besöka Bejo Open Days i Warmenhuizen. I år äger evenemanget rum under v.39, från tisdag 26 september till lördag 30 september. Under dessa dagar får man chansen att se nya Bejo-sorter och det finns gott om möjligheter att diskutera möjligheter och utmaningar på marknaden. 

Senaste sorter och innovativa grönsakskoncept 

Tillsammans med kunder och affärspartners undersöker Bejo ständigt vad som händer ute i odling, på marknaden och i konsumentsektorn. Dessa insikter utgör grunden för att utveckla nya och förbättrade sorter av goda och hälsosamma grönsaker, för odlare över hela världen. I demofälten under Open Days, finns det möjlighet att se nya sorter med förbättrade egenskaper. Så som yttre egenskaper, sjukdomsresistens, lagringskvalitet och smak. Flera olika lovande sorter som uppfyller marknadens krav kommer att visas under Open Days. 

Grönsakskoncept och växthus 

Under eventveckan kommer det även riktas uppmärksamhet på Bejos grönsakskoncept. I detta koncept fokuserar man specifikt på produkter som utmärker sig inom smak, hälsa och användarvänlighet. Ett exempel är Redi. En lila, sprouting broccoli. Det omfattande sortimentet av nya spetskålssorter ger också odlare och partners inspiration till nya användningsområden. 

I odlingstunneln för innovationer inom växthusgrödor, presenteras Bejos varierade sortiment, inklusive tomater, paprika och gurkor. Biodlare kommer att visa vikten av bin och vad Bejos gör för våra viktiga pollinatörer inom biavel och bihälsa. 

Turer och demonstrationer 

Teknik är oumbärligt för utveckling och produktion av nya sorter. Under rundturen på Frökvalitetscentrum och Forskningscentrum får du som besökarer höra och se mer om utvecklingen inom förädling, fröforskning och fröbehandling. Olika mekaniseringsföretag kommer att finnas på plats för att presentera och demonstrera sina produkter och/eller tjänster. Besökare har möjlighet att se de senaste innovationerna inom hållbart jordbruk. 

Bejo Open Days kommer att äga rum från tisdagen den 26 september till fredagen den 29 september, för företagskunder och relationer. Lördagen den 30 september är även familj och grannar välkomna att besöka oss och upptäcka Bejo. Som vanligt kommer Bejo Open Days att äga rum på Trambaan 2 i Warmenhuizen, Nederländerna.  

För mer information och anmälan, hör av dig till din lokala SeedCom-kontakt.